|
|



|
Edebiyat ve Öneriler - Temmuz |
|
Sevgili Selim İlerinin edebiyatta kırkıncı yılı değişik etkinliklerle kutlandı. Dostları, okurları her fırsatta bir araya geldiler. Çalışmaları arasında altmıştan fazla yapıt yer alıyordu. Çeşitli türlerde yapıtlardı bunlar: Roman, öykü, şiir, deneme, derleme, senaryo, oyun, inceleme, anı Bu kutlamaları fazlasıyla hak eden Selim İleriden geçen ay da bir öneride bulunmuştuk aslında. Bu ay yapıtlarına daha da yakından bakarak sizi yazarın etkileyici dünyasına davet etmek istedik.
Dönüp dolaşıp gelinen noktadır, edebiyatımıza egemen olan zayıf belleği güçlendirme çabası! Edebiyata tüm kuşaklarıyla sahip çıkma özeni gösteren yazar, edebiyatını geleneğin olumlu katkısına açmaktan da kaçınmadı.
Daima hüznü yazdı (belki de sitemi); solanı, yiteni, anımsanmak bile istenmeyeni Yalnızlık, en belirgin izleği oldu. Öteki, zedelenen gerçeklik, zarar gören algı Tüm bu durumları işlerken zamana bakıyordu, sanatçı duyarlılığı ve artan bir kaygıyla dedim bir yazımda. Bana düşer mi onu değerlendirmek? Lütfen bir okurun paylaşma heyecanı olarak değerlendirin. Reyhan Yıldırım |
|
Jale Sancak ve Reyhan Yıldırımdan Ayın kitapları ve yazarları önerisi Detay |
|
Copyright 2007, Galatapera Sanat ve Kültür Derneği |





|
Öykü bende birdenbire billurlaşır. Birden sözcüklerini fısıldar. Bir hummaya yakalanmışçasına yazmaya otururum ( ) [H]er şey o billurlaşma nöbeti içine sığsın isterim... -Selim İleri- |


